Η AGENSO φτάνει στα… ύψη!

Ένας νέος, πλήρως αυτόνομος μετεωρολογικός σταθμός κατασκευής AGENSO, εγκαταστάθηκε στην κορυφή του όρους Παρνασσού (Κορυφή Λιάκουρα στα 2457μ). O σταθμός είναι χορηγία στο μεγαλύτερο ποσοστό από κατοίκους της Αμφίκλειας, με συμμετοχή σε μικρότερο ποσοστό κατοίκων από Αγόριανη και Αράχωβα, ενώ την εγκατάσταση και την επίβλεψη του έχουν αναλάβει οι: Ιωάννης Καμπαξής, Φαίδωνας Μώρος και Θεόδωρος Κιούλος.

Το καινοτόμο αυτό σύστημα χαρακτηρίζεται από ευκολία, προσαρμοστικότητα και ακρίβεια καθώς πρόκειται για μια μικρού μεγέθους, αδιάβροχη κατασκευή, η οποία στέλνει τα δεδομένα μέσω κινητής τηλεφωνίας (2G, 4G) και είναι σχεδιασμένη να αντέχει σε αντίξοες συνθήκες όπως αυτές ενός βουνού, ενώ μπορεί να παραμείνει ενεργειακά αυτόνομη μέσω του συμπεριλαμβανόμενου φωτοβολταϊκού πάνελ.

Οι μετεωρολογικοί σταθμοί αυτοί αποτελούν ένα εύχρηστο σύστημα, εύκολης εγκατάστασης, το οποίο μπορεί να τεθεί σε λειτουργία με το πάτημα ενός κουμπιού (Plug and Play) και είναι μέρος των ολοκληρωμένων λύσεων που αναπτύσσει η AGENSO.

Μέσω του παρακάτω link, τα δεδομένα του σταθμού είναι ελεύθερα προσβάσιμα όπου ερευνητές, επαγγελματίες και άτομα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μετεωρολογικά δεδομένα μπορούν να δουν στοιχεία όπως η θερμοκρασία, η υγρασία, η ταχύτητα και η διεύθυνση του ανέμου, η βροχόπτωση, κ.ά.

temperature.gr link

Share

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο!

Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε περιβαλλοντικά νέα και ενημερώσεις!