Ημερίδα του έργου SmartProtect στην Alcobaça της Πορτογαλίας, με τίτλο «Χρήση προηγμένων τεχνικών στη φυτοπροστασία»

Στις 24 Νοεμβρίου 2022, το έργο SmartProtect και το Πορτογαλικό Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτικής και Κτηνιατρικής Έρευνας (INIAV) πραγματοποίησαν ένα ημερίδα με τίτλο «Χρήση προηγμένων τεχνικών στη φυτοπροστασία» στις εγκαταστάσεις του Alcobaça Innovation Pole (ENFVN) του INIAV στην Alcobaça.

Περίπου 100 αγρότες και τεχνικοί είχαν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με έξυπνα εργαλεία και λύσεις διαχείρισης εχθρών των καλλιεργειών, καθώς και με την πλατφόρμα SmartProtect (https://platform.smartprotect-h2020.eu).

Παρουσιάσεις από την INAGRO, το Warwick University, την AGENSO, το Julius Kühn-Institut, το Latvian Institute of Horticulture και το Leuven University αναφέρθηκαν στη σημασία της χρήσης προηγμένων τεχνολογιών, στη χρήση τεχνολογιών υπέρυθρου φωτός (UV) για τον έλεγχο εχθρών και ασθενειών, ανίχνευση διαταραχών, εφαρμογές για κινητά για την ανίχνευση εχθρών και ασθενειών, καθώς και περιπτωσιολογικές μελέτες παρακολούθησης εντόμων από τη Λετονία και το Βέλγιο.

Καθώς η περιοχή Alcobaça είναι πολύ ενεργή στη γεωργική παραγωγή, η υιοθέτηση έξυπνων εργαλείων IPM διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τους παραγωγούς της περιοχής.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο!

Κάντε εγγραφή για να λαμβάνετε περιβαλλοντικά νέα και ενημερώσεις!